leven en werken met plezier!

u

heb je last van stress, loop je vast in je werk?

je haalt weinig energie uit je werk, voelt je gespannen, vermoeid en misschien ben je wel op weg naar een burn out. Je wilt graag iets veranderen maar weet niet zo goed wat en waar je moet beginnen.

u

ben je op zoek naar een andere baan of wil je een carrière switch maken?

je wilt eigenlijk ander werk zoeken, werk dat beter bij je past en waar je energie van krijgt. je kunt hierbij wel wat hulp gebruiken, iemand die met je mee loopt en je op weg helpt.

u

Heb je het heel druk maar kom je nauwelijks vooruit?

Je doet veel, houdt veel ballen in de lucht, je bent ondernemend maar je mist richting. Je hebt geen tijd om even stil te staan en je af te vragen wat je wilt, waar je naar verlangt.

u

loopt je hoofd over, pieker je veel?

Je blijft maar malen, hebt moeite je te ontspannen en slaapt slecht. Daardoor ben je moe en geïrriteerd

u

Heb je moeite met genieten, ben je vaak somber of angstig?

Je hebt last van negatieve gedachten, die kritische stem die tegen je zegt dat je het niet kunt, dat je je niet moet aanstellen, dat je gewoon door moet gaan, dat het je toch niet gaat lukken..

Herken je iets of veel van wat hierboven staat?

Dan wordt het tijd om te gaan wandelen! 

Wil je je vrij voelen, sterk en vol energie. De regie over je eigen leven (weer) hebben?

WandelWerk biedt wandelcoaching en psychologische begeleiding op alle levensgebieden.

werk

Of je nu meer plezier in je huidige baan wilt krijgen, een carrièreswitch overweegt of (naast je werk) voor jezelf wilt beginnen en iets te gaan doen wat je echt leuk vindt, WandelWerk helpt je op weg.

leven

’s Morgens vol energie opstaan omdat je weet dat je die dag dingen gaat doen die bij je passen en die je energie geven. Vanuit innerlijke rust weten dat je intuïtie je de weg wijst en je de juiste keuzes laat maken. Erop vertrouwen dat je op de goede weg bent en dat je zelf de regie hebt over je leven.

klachten

Bij klachten als stress, zorgen, angst en somberheid gaan we op zoek naar de oorzaak. Ik help je met het scheppen van orde in de drukte in je hoofd. Je krijgt meer inzicht in het ontstaan van je klachten, patronen waar je steeds op terugvalt en je krijgt handvatten hoe het anders kan. Klinkt goed? Laten we gaan wandelen om te kijken hoe ik je op weg kan helpen.

 “ik gun iedereen dat hij/zij  het leven leidt en werk doet dat bij hem/haar past en dat voldoening, energie en uitdaging geeft.”

WandelWerk voor werkgevers

Uw organisatie is gebaat bij gezonde, fitte en gemotiveerde medewerkers. Als medewerkers last hebben van stress heeft dat waarschijnlijk een nadelig effect op hun funstioneren. Als dit te lang duurt kan het leiden tot een burn-out en langdurige uitval. Ook frequent kortdurend ziekteverzuim kan een teken aan de wand zijn dat een medewerker niet lekker in zijn/haar (werk) vel zit. Of er nu sprake is van ziekteverzuim, functioneringsproblemen, een loopbaanvraag of outplacement, een wandelcoachtraject bij WandelWerk helpt om de medewerker weer op het goede spoor te krijgen.

Wandelcoaching voor teams

Bij teambuilding of samenwerkingsproblemen binnen een team kan een wandeling in de natuur met het hele team een goed idee zijn. Men leert elkaar kennen in een andere omgeving met andere activiteiten. Vaste communicatiepatronen maken plaats voor een frisse blik op de ander en op de eigen rol binnen het team. Afhankelijk van de vraag kan een teamtraject uit een of meerdere coach wandelingen bestaan

Wandelend vergaderen

Vervang de reguliere teamvergadering eens door een wandeling. In de voorbereiding stellen we samen een agenda op die richting geeft aan de wandeling. Wandelend in kleine, steeds wisselende groepjes en aan de hand van oefeningen in de natuur komt het team tot constructieve uitwisseling en besluiten.

Wandelcoach reizen naar Santiago

Door het prachtige Spaanse landschap lopen we een stuk van een van de vele camino’s die naar Santiago de Compostela leiden. De dagafstand is gemiddeld 20 km en we overnachten in simpele pensions en zo nu en dan in een pelgrimsherberg. Maximale groepsgrootte is zes personen. Wil je weten wat het wandelen van lange afstanden met je doet, wil je er even tussen uit om tot jezelf te komen of een pas op de plaats maken, heb je een coachvraag waar je mee aan de slag wilt? Het kan allemaal. Stilte wandelingen en ontspanningsoefeningen  combineren op natuurlijke wijze met de fysieke inspanning van het wandelen en de mooie gesprekken die tijdens het lopen ontstaan. En dan zijn daar ook nog de Spaanse cultuur, keuken en gezelligheid.

“In every walk with nature one receives far more than he seeks”.

– John Muir –

Zin in werk

Je doet je werk met plezier. Het pas bij jou als persoon, je kwaliteiten komen tot hun recht en je kunt je verder ontwikkelen.

Zin in leven

Je staat sterk en licht in het leven. Je bent in balans en vaart op je intuïtie, je innerlijke kompas. 

Zin in verbinding

Vanuit je kern maak je verbinding met anderen. Je kunt echte aandacht geven en iets voor anderen betekenen.

Ervaringen van mijn klanten

Ik ben erg tevreden over de coaching door Karin. Ze heeft me goed vooruit geholpen met mijn twee doelen/vragen.

Door organisatorische issues en daarmee samenhangend gedrag en gebrek aan motivatie van leerlingen was ik het plezier in het werk in het onderwijs kwijt. Ik wilde het gevoel terug dat ik zinvol bezig was.

Daarnaast wilde ik onderzoeken of ik nog op de juiste plek zat.

Karin combineert heel goed luisteren met gericht doorvragen, oefeningen en emoties erbij halen om zaken helder te krijgen. Ze denkt mee over mogelijke voor- en nadelen van een bepaalde handelswijze en liet me mijn eigen oplossingen bedenken. Ik kreeg inzicht in de factoren die mijn baan zo zwaar maakten. Wat geeft me energie, wat trekt me leeg? En welke invloed heb ik om iets te veranderen? Ook keken we naar bezigheden buiten het werk die ik kon gaan doen om bij te tanken.

Toen ik besloot op zoek te gaan naar een nieuwe baan, heeft Karin me aangezet tot het maken van een stappenplan. Al snel had ik succes en ik ben na de zomer begonnen op mijn nieuwe school, meer in de omgeving van mijn woonplaats.

Het wandelen vond ik heerlijk, zoveel beter dan in een gebouw zitten. Het helpt mij mijn gedachten letterlijk te laten “waaien”. Elkaar minder rechtstreeks aankijken en in beweging zijn helpt mij ook beter na te denken. Ik word er letterlijk losser van. Door de beknopte maar ‘spot on’ samenvattingen per wandeling  voelde ik me gehoord en had ik – ook door de opdrachten per keer – het gevoel samen in de volgende wandeling weer een stap verder te kunnen zetten. Wat ook zo werkte.

Robert, 53

leraar voorgezet onderwijs

Ik gun iedereen zo’n coachingstraject. Ik was niet tevreden over mijn werk. Ik vond het veel te prestatiegericht en niet in overeenstemming met wie ik ben. De wandelingen met Karin hebben me geholpen met het ontdekken wat ik het liefste wilde. Dat bleek zo totaal iets anders te zijn dat het niet viel te integreren in mijn huidige werk. Ik heb dat nog niet los gelaten maar ben wel een ‘ tweede carriere’ aan het bouwen die me veel voldoening geeft. Misschien waag ik nog eens de overstap. Voor nu is het goed zo. De coaching heeft echt iets in gang gezet. Karin is een goed luisterende coach die ook durft te confronteren. Dat vond ik fijn, in mijn omgeving heb ik al genoeg mensen die met me mee praten.

Judith, 26

account executive

Kom in beweging!

De natuur is de oorspronkelijke habitat van de mens. In de natuur zijn heeft vanzelf al een rustgevend en stress verlagend effect. Hier is al veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Elke wandeling begint met een ontspanning waardoor je al je zintuigen activeert en je lichaam voelt. De meeste mensen voelen zich meteen rustiger in hun hoofd, of ze voelen hoe moe ze eigenlijk zijn. Tijdens de eerste kennismakingswandeling richten we ons op het duidelijk krijgen van je coachvraag en wat je met de wandelcoaching of – therapie wilt bereiken. Na afloop doe ik een voorstel voor een aantal wandelingen. Afhankelijk van waar je aan wilt werken geef ik oefeningen en zet daarbij de natuur in. Het is dus niet alleen lopend praten, ik maak actief gebruik gemaakt van wat we onderweg tegen komen. Dit zorgt ervoor dat de coaching, naast praten, ook lichaams- en actiegericht is.

Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 4 tot 5 wandelingen van anderhalf uur, meestal drinken we ook een kop koffie of thee.

Bij zwaardere en dieper liggende problemen kan het traject langer zijn, uiteraard altijd in overleg.

De omgeving waarin we lopen is afwisselend en afhankelijk van waar we afspreken: de dijk langs het IJsselmeer,  bos, duinen of strand. Als je ver weg woont zoeken we een wandelgebied dat voor allebei bereikbaar is.

Tussen de wandelingen door is het mogelijk gebruik te maken van E-coaching. Dit is gratis.

De wandelcoaching gaat bijna altijd door, ook bij slecht weer. Alleen bij actief onweer of code oranje/rood maken we een andere afspraak.

Tarieven

Een coachwandeling duurt anderhalf uur en kost 95,00 (particulier) of 115,00 (zakelijk).

Drie wandelingen kosten 275 (particulier) of 335,00 (zakelijk)

Vijf wandelingen kosten 450,00 (particulier) of 550,00 (zakelijk).

 

Vergoeding

Werkgevers zijn vaak bereid (een deel van) de kosten van wandelcoaching te betalen. Overleg met je leidinggevende over de mogelijkheden hiervoor en wat de aanleiding en de doelen zijn van de coaching.

Een aanvullende verzekering vergoedt (een deel van) de kosten voor wandelcoaching en -therapie. Lees de polis erop na of bel met de verzekeraar.

wil je leven en werken in balans en vol energie en uitdaging?

Laten we samen kijken hoe ik je kan helpen, ik zie er naar uit je te ontmoeten!

Veelgestelde vragen

wordt de wandelcoaching en -therapie vergoed door de verzekering?

In veel gevallen wordt wandelcoaching en -therapie gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check hiervoor je polis.

In het geval van werkgerelateerde problemen is je werkgever vaak bereid de kosten te vergoeden. Praat erover met je leidinggevende. 

Wat is het verschil tussen wandelcoaching en - therapie?

Bij wandel coaching starten we met een coachvraag en stellen doelen vast die je wilt bereiken. De coaching is gericht op de toekomst en de stappen die je gaat zetten richting jouw doel. 

Therapie gaat meer in op de oorsprong en het ontstaan van je klachten zodat je inzicht krijgt en je bewust wordt van de patronen in jouw gedachten en gedrag.

Er is geen scherpe scheidslijn of duidelijk punt waar coaching ophoudt en therapie begint. Bij coaching kun je ook ingaan op belemmerende gedachten en ‘oude’ patronen die je tegenhouden te veranderen. En bij therapie kun je ook heel resultaatgericht en gedragsmatig te werk gaan. 

Mijn aanpak is gericht op het verkrijgen van inzicht en het veranderen van denkpatronen en de daaruit voortvloeiende emoties en gedrag.

Daar bij maak ik gebruik van inzichten en kaders van zowel coaching als psychologie.

Gaat de wandelcoaching ook door bij slecht weer?

D e wandelcoaching gaat bijnaaltijd door. Pas wel je kleding aan op het weer.

De enige omstandigheden waarbij het niet doorgaat zijn actief onweer en code oranje/rood. We maken dan een andere afspraak of we gaan naar binnen.