Blog

de muggen komen

de muggen komen

Wat kun je het beste doen met nare zaken die onvermijdelijk op je af komen? Zoals de muggen die elk jaar voor een paar weken de kust van het iJsselmeer onveilig maken. Lees erover in dit blog..

lees verder
De eenden hebben ons verlaten

De eenden hebben ons verlaten

Het is winter. De paarden vechten om een plek in de schuilstal, de kippen blijven binnen en de eenden vertrokken naar betere oorden (de buurvrouw). Na de sneeuwjacht uit het Oosten en de paar dagen strenge vorst met veel ijspret en wonderschone plaatjes van een witte wereld wordt het tijd voor de lente. Geduldig bij de houtkachel met een boek wachten we op het kantelen van het seizoen en maken plannen voor het voorjaar.

lees verder
De ontdekking van kanten

De ontdekking van kanten

Hoe jong of oud je ook bent, je kunt altijd nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Sinds mijn leven een wending nam en ik op een boerderij met hondenhotel woon doe ik dingen die ik nooit van mezelf had verwacht…Met enige regelmaat iets doen wat je nog nooit hebt gedaan of iets dat je niet bij jezelf vindt passen kan onverwachte informatie en energie opleveren. Het hoeven geen grote dingen te zijn, als het maar iets anders is dan je altijd doet of gewend bent. Ramen lappen bijvoorbeeld.

lees verder
De natuur is perfect

De natuur is perfect

Tijdens een wandeling door het bos kun je de ruimte en oordeelloosheid van de natuur ervaren. Alles is zo als het is en het is goed. Daarbij gebeurt er in de natuur natuurlijk van alles dat verre van perfect is, maar ook die imperfectie maakt het perfect. Alles loopt zoals het moet lopen en staat met elkaar in verbinding. De natuur heeft geen haast en toch komt alles voor elkaar. Als we nou eens met die blik en houding naar onszelf zouden kijken…

lees verder
Dozen uitpakken

Dozen uitpakken

Door de bomen het bos niet meer zien; door de verhuisdozen het nieuwe huis niet meer zien. Soms weet je niet waar je moet beginnen, welke issues je als eerste aan wil pakken. Met als gevolg dat je er maar niet eens aan begint. en dan verandert er niks. Lees over het uitpakken van dozen, kleine stapjes en vergeet niet te genieten!

lees verder
wandelen en (ver)dwalen 2

wandelen en (ver)dwalen 2

Een nieuw avontuur, een nieuw huis in een nieuwe omgeving. ruim een week geleden kregen we de sleutel en zetten we de eerste stappen bij het realiseren van een lang gekoesterde wens. De omgeving, het erf en de boerderij nodigen uit tot dwalen en ontdekken. Verdwalen ook. Hoe vaak ik niet de verkeerde deur open trek op zoek naar de wc of een van de vele kamers. En al die afstapjes! We leren niet alleen het huis en de omgeving kennen maar ook de vele beesten rond de boerderij, en…onszelf. Een ontdekkingsreis op meerdere niveaus.

lees verder
moeiteloos leven

moeiteloos leven

Moeiteloos leven. Dat klinkt fijn en veelbelovend. Werk en leven niet zien als een constante struggle en een optelsom van dingen die moeten en van je verwacht worden maar als boeiend avontuur. Een avontuur waarbij elke beer op de weg, obstakel of belemmerende gedachte gezien wordt als interessante bron van informatie. Hee wat interessant dat dit gebeurt, wat ik nu voel. Hoe zou dat in elkaar steken? Wat word ik er wijzer van?

lees verder
wandelen en verdwalen

wandelen en verdwalen

Mensen wandelen vaak zoals ze leven: stevig doorstappen, geen geteut, met een duidelijk doel en de nodige kilometers die afgetikt moeten worden. Het liefst moet ook van alles gemeten worden: afstand, tempo, hoogte, aantal stappen zodat na afloop de prestatie aan alle kanten bekeken en beoordeeld kan worden. Hartstikke goed en leuk, maar ook een valkuil. Bij onrust, stress en burn out klachten heeft het een ongewenst effect. Omdat je precies het zelfde gedrag vertoont wat de problemen heeft veroorzaakt.

lees verder
droombaan of broodbaan

droombaan of broodbaan

We willen allemaal leuk werk doen. Werk met voldoende uitdaging, vrijheid om je eigen tijd in te delen en te doen wat je belangrijk en leuk vindt en wat je energie geeft. En daar ook nog geld mee verdienen. Kan dat wel? Het lijkt erop dat je moet kiezen tussen de baan van je dromen of een baan om geld mee te verdienen. Droombaan of Broodbaan. Maar kan het allebei? En tegelijkertijd?

lees verder